Back to All Events

TROLLENJONG (4+) - SPEELbos/Sanne Zweije

Zondag 29 september | 16:00 uur

Korting: Kinderen, Stadspas/65+, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, Student/CJP

Een poëtische kleutervoorstelling over een trol die ballerina wil worden, geïnspireerd op de Britse dansfilm Billy Elliot. Het is een voorstelling over anders zijn dan anderen en geloven in jezelf.

Nom Nom wil graag dansen. Zijn vader mag dat niet weten. Trollen dansen niet, trollen stinken, wonen in het donker onder de grond en eten levende wormen. Zo hoort het, zegt Nom Noms vader. Maar Nom Nom is anders. Hij houdt van taart, is lief en zacht en laat wormen liever vrij in de natuur. Niemand begrijpt hem totdat hij Guusje ontmoet. Een stoer mensenmeisje dat heel goed kan dansen en dat wil ze hem best leren.

Een intieme en grappige voorstelling
— Theaterkrant⭐⭐⭐⭐

Sanne Zweije maakt grappige, originele en hartverwarmende voorstellingen. Haar stijl is fysiek en beeldend. Het gevoel is speels, vrij en liefdevol. De inhoud is gebaseerd op een waardevol thema, die altijd voelbaar en soms even zichtbaar is.

Concept & regie Sanne Zweije Spel Klavertje Patijn & Toon Kuijpers Tekst Jorieke Abbing Choreografie Giulia Mureddu Vormgeving Marianne Burgers Regiecoach Monique Corvers Muziekadvies Gábor Tarján Uitvoering decor Van Vilt Producent Het Filiaal Theatermakers Met dank aan Tim Zweije Foto’s/omslagbeeld Moon Saris

Randprogramma facepaint & pop-up performance
Tijdens deze voorstellingsmiddag kun je je gezicht prachtig laten versieren door facepainters van ColourBAM! Ze zijn in de foyer te vinden tussen 15:00 en 16:00. Daarnaast is er voorafgaand aan de voorstelling een surprise pop-up performance; wie dat is houden we nog even geheim!

Earlier Event: September 29
TROLLENJONG (4+) - SPEELbos/Sanne Zweije
Later Event: October 13
En de winnaar is... (10+) - BonteHond