Back to All Events

En de winnaar is... (10+) - BonteHond

Zondag 13 oktober | 16:00 uur

Korting: Kinderen, Stadspas/65+, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, Student/CJP

Een vechtscheiding met spektakel

Vanaf nu wordt alles anders: ik zal nooit meer de trap op stampen. Ik zal nooit meer vervelend zijn. Ik zal alleen nog maar grapjes maken zodat iedereen moet lachen en ik zal altijd mijn bord leegeten. Mijn ouders maken ruzie en dat komt door mij. Maar als ik hard genoeg mijn best doe, dan komt alles goed.

Iedereen kent het: schuldgevoel. Iedereen heeft weleens iets kapot gemaakt of iets gedaan waarvan je achteraf dacht ‘dat had ik beter niet kunnen doen’. Dat je dan spijt hebt en je schuldig voelt is wel logisch. Maar vaak voelen we ons ook “gewoon” schuldig. Zonder dat we iets verkeerd hebben gedaan of stuk hebben gemaakt. We voelen ons schuldig omdat we ons schuldig voelen en daar kunnen we voor de rest niks aan doen.

En de winnaar is… gaat precies daarover. Er is een boksring, er zijn lichten, er is muziek, er worden grappen gemaakt, er wordt gevochten en er is een prijs. Het lijkt een gewone bokswedstrijd maar dat is niet zo. In de ring wordt een vechtscheiding uitgevochten.

Een vader en een moeder gaan de strijd met elkaar aan en het kind staat ernaast. Het kind vecht niet mee en kan helemaal niks aan de wedstrijd veranderen. Of misschien toch wel?

Een stoere en troostende voorstelling voor iedereen die zich ooit onnodig schuldig heeft gevoeld. 

EN DE WINNAAR IS... BONTEHOND 2018©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2_-3.jpg

©Kamerich & Budwilowitz/EYES2

Concept en regie Judith Faas Tekst Sanne Schuhmacher Spel Dionisio Matias, Sabrina NaberMacnack, Eva Zwart Muziek Gery Mendes Dramaturgie René Geerlings Regieassistentie Millie Lijbers Lichtontwerp Remko van Wely Techniek Klim Nelissen Productie Sanne Priem Met dank aan Humanitas, basisschool De Zevensprong, basisschool De Vuurvogel 

BonteHond
BonteHond maakt uitdagend, toegankelijk theater voor jong publiek en publiek dat zich jong voelt. BonteHond is het enige professionele jeugdtheatergezelschap van Flevoland. Hun theater neemt altijd een loopje met de werkelijkheid en laten zich niet graag in een hokje plaatsen. Sinds hun ‘geboorte’ in 2005 zijn ze flink gegroeid. Ze spelen van Almere tot Bangalore, in sjieke schouwburgen en sjofele voetbalkantines, op zomerse festivals en drukke scholen. Daarnaast doen ze veel aan educatie. In alles wat ze doen roepen ze op om ruim en autonoom te denken. Blijf jezelf, laat je niet in een keurslijf persen. Kinderachtig is geen scheldwoord bij BonteHond. 

Earlier Event: September 29
TROLLENJONG (4+) - SPEELbos/Sanne Zweije
Later Event: December 29
TimTim (2+) - Simone de Jong